a
Blog
Artikelen Food Vega Paella

Vega Paella

De smaakcombinatie van knoflook, gerookt paprikapoeder en olijfolie is wat voor mij de perfecte paella maakt.

Het kenmerkende aan paella is voor mij de smaakcombinatie van knoflook, gerookt paprikapoeder, olijfolie en rijst. Aan deze smaken kun je natuurlijk chorizo, kip of zeevruchten toevoegen, maar wat mij betreft is dat helemaal niet nodig. Ik houd mijn paella graag simpel, maar met een intense en diepe smaak. De oesterzwammen voegen een vleesachtige textuur toe.

Ingrediënten:
  • 4 tomaten, in kleine blokjes
  • Halve bol knoflook, geperst
  • 1 eetlepel pimentón (gerookt paprikapoeder)
  • 3 paprika’s in verschillende kleuren, in dunne reepjes
  • 1 venkelknol, in kleine blokjes
  • 2 rode uien in halve ringen
  • 2 kopjes bruine basmatirijst
  • 1 rode chili
  • 2 handjes oesterzwammen, grof gesneden
  • 500 ml gekookt water
  • Zout en peper
  • Olijfolie
Bereiding:
  • Begin met het bakken van de knoflook, ui, paprika’s en chili in een flinke scheut olijfolie.
  • Voeg zout en peper en de pimentón toe en bak alles tot lichtbruin.
  • Voeg de tomaten toe en roer even door tot het wat ingedikt is.
  • Voeg de rijst toe en roer weer even door tot de rijst een deel van het vocht heeft opgenomen.
  • Roer dan het hete water erdoor, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en het water is ingekookt.
  • Als het water eerder is ingekookt dan de rijst gaar is, voeg dan wat meer water toe.
  • Bak ondertussen de oesterzwammen in wat olijfolie met zout en peper tot licht gebruind, laat nog een tijdje op laag vuur bakken zodat ze goed droog worden.
  • Serveer de paella met de oesterzwammen er bovenop.

Ik weet vrij zeker dat dit in Spanje nooit als een paella gezien zou worden, maar ik ben dol op de combinatie van deze typerende smaken zonder vlees of vis te gebruiken!

Plaats een reactie

Kies een taal

Bekijk de gehele site in een taal naar keuze: