Een heerlijk frisse koriander dip met de zoete smaak van cashews en een bite van komijn die het erg goed doet bij bbq’s! Maar ook heel geschikt voor op brood, als snack op een cracker of als onderdeel van een Mexicaanse maaltijd. Hoe dan ook verslavend lekker!

Ik bedacht deze salsa toen ik op zoek was naar een lekker dipje voor bij een bbq met een Mexicaans thema. Inmiddels is de dip zo populair bij vrienden dat ik er niet meer mee weg kom deze niet te maken. Ik heb het een keer geprobeerd, waarop vol verwarring werd gevraagd ‘waar is de koriander dip?!’ De frisse smaak van de koriander combineert heerlijk met de zoete, bijna romige smaak van de cashews. De komijn, knoflook en chili geven het geheel een lekkere bite.

Ingrediënten:
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • Handje ongezouten cashewnoten
  • Flinke bos koriander
  • 1 groene chili (optioneel)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 flinke scheuten goede kwaliteit olijfolie
  • 1-2 limoenen (afhankelijk van hoeveelheid sap)
  • Zout en peper
Bereiding:
  • Rooster de komijnzaadjes tot het aroma vrij komt.
  • Rooster hierna de cashewnoten tot licht gebruind.
  • Snij de chili en knoflook en koriander (blad en takjes!) in grove stukken.
  • Pureer alle ingrediënten samen met de olijfolie, limoensap, zout en peper.
  • Kijk zelf hoe dik je de salsa wilt hebben, voeg eventueel meer olie toe.

Lekker met brood, als snack op een cracker of als dip bij een Mexicaanse maaltijd… Of eigenlijk bij alles wat je wilt!

facebooktwitterpinterestlinkedinfacebooktwitterpinterestlinkedin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply